fredag 25 mars 2011

Äntligen fredag!

Imorse var Blossom Tainton på besök med sina tjejer (från Blossom Magazine) som hade förbättrat sin kroppssammansättning på ett imponerande sätt. Jag fick en enorm kick av att se deras fina resultat och glädjen och stoltheten i deras ögon! Grattis!
Resten av dagen gick åt till föreläsning (kl.12-20, puh!) med en fantastiskt uthållig och frågvis grupp blivande Friskvårdskonsulenter på Axelsons:

I torsdags träffade jag en gammal klasskamrat, Emily Föyen, som jag inte har sett på 25(!) år. Hon driver Cirkus Le Fou tillsammans med sin sambo Kristoffer. Cirkus Le Fou erbjuder en massa spännande aktiviteter för den träningsugne, allt ifrån cirkuskurser till team building event. Varför inte låta barnen prova på lite cirkusträning? Läs mer http://www.cirkusskola.se. Här är Emily och Kristoffer med Le Fou-loggan ovanför:

tisdag 22 mars 2011

Ökad risk för diabetes II med låg-kolhydrat kost baserad på animalier?

Att minska ner på kolhydraterna är sannolikt en god idé om man ligger i riskzonen för att utveckla diabetes typ II. Men hur påverkas vi av olika sorters lågkolhydratkost? I en nyligen publicerad studie undersökte man effekten av lågkolhydratkost efter tre kriterier: högt proteinintag + högt fettintag, högt proteinintag + högt fettintag från djur och högt proteinintag + högt fettintag från vegetabilier. Deltagarna var drygt 40,000 till antalet och de följdes i vissa fall under så lång tid som 20 år. Resultaten visade att en lågkolhydratkost baserad på animalier ÖKADE risken för att insjukna i typ II diabetes. Lågkolhydratkost baserad på vegetabilier minskade risken signifikant, men bara bland män.

Spännande rön! Ska bli intressant att se var forskningen står om tio år…